İçeriğe geç

Yalnış Mı Nasıl Yazılır

Yalnış mı yazılır yanlış mı?

Bazı insanlar bazı kelimeleri yanlış yazarlar. Özellikle, yanlış kelimesinin yazımı çoğu kişi tarafından yanlış olarak bilinir. İnsanlar çok meraklıdır ve yanlış kelimesinin doğru yazımı hakkında araştırma yaparlar. TDK’ya göre yanlış kelimesinin doğru yazımı “yanlış”tır.

Atmış mı altmış mı?

TDK’ya göre altmış mı, altmış mı? TDK’ya göre altmış kelimesinin doğru yazımı “altmış”tır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Şöför mü şoför mü?

TDK’ya göre, driver kelimesinin doğru yazımı “Chauffeur”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Yalnışlık nasıl yazılır?

Yanlış kelimesi “doğru değil” anlamında kullanılan bir kelimedir. Kelimenin yazımının yanlış olup olmadığı konusunda şüphe vardır. Türkçe’de yanlış yazılmış veya yanlış kullanılan bir kelime yoktur. Bu nedenle, “yanlış” kelimesinin yanlış yazımı doğru kullanımdır.

Plaj mı plaj mı?

Dilimize Fransızcadan gelen bu kelime, sıklıkla yanlışlıkla pilaj olarak telaffuz edilir. Doğru kullanımı plaj şeklinde olmalıdır.

Espri nasıl yazılır?

“joke” kelimesinin doğru yazımı TDK tarafından belirlenen “joke” kelimesinin doğru yazımı “Witz”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Witz”dir.

Pek çok nasıl yazılır?

TDK’ya göre “çok” sözcüğünün doğru yazımı “çok”tur.

Yetmiş nasıl yazılır?

Kardinal ve sıra sayıları tablosuSembolSayıSıra70yetmiş-yetmiş.71yetmiş-bir-yetmiş-bir80seksen-seksen-bir81seksen-seksen-bir89 satır daha

Yüzellibin nasıl yazılır?

Yüzden büyük ve yüzlerin, binlerin veya milyonların katları olan sayılar rakam yerine harf olarak yazılır (örneğin iki yüz, elli bin, vb.). Cümle bir rakamla başlıyorsa kelimelerle yazılır.

Herkez mi herkes mi?

Herkes için mi yoksa herkes için mi yazıldığı merak konusu. Türk Dil Kurumu’na göre “Everybody” kelimesinin doğru yazımı “Everyone”dır. Kelime bazen “Jeder” olarak yanlış yazılsa da doğru yazımı “Jeder”dir. TDK’ya göre “Everyone” kelimesinin yanında yazılmaktadır.

Süpriz mi sürpriz mi?

TDK’ya göre, surprise kelimesinin doğru yazımı “Überraschung”dur. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Direk mi direkt mi?

TDK tarafından belirlenen “direct” kelimesinin doğru yazımı “direkt”tir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım bir çubuk biçimindedir.

Kiprik mi kirpik mi?

Kirpik kelimesi halk arasında kirpik olarak da adlandırılabilir. Kirpik kelimesini okurken yazarken iki doğru ve yanlış kullanım vardır. TDK sözlüğüne göre kirpik kelimesinin doğru yazımı “kirpikler”dir.

Piyanist nasıl yazılır?

Piyanist, piyano çalan kişi, piyano sanatçısıdır. Dilimize Fransızcadan giren bu kelime, sıklıkla yanlışlıkla pyanis olarak yazılır. Doğru kullanım, piyanist şeklinde olmalıdır.

Maalesef nasıl yazılır?

TDK’ya göre, ne yazık ki ya da maalesef? TDK’ya göre, ne yazık ki kelimesinin doğru yazımı “unfortunately”dir.

Ya da ayrı mı yazılır birleşik mi?

TDK sözlüklerine göre, “or” bağlacı ayrı yazılır. TDK Yazım Kuralları Kılavuzu’na göre, “Ya” sözcüğüyle birlikte kullanılan “da” eki, “de/da” bağlacının ayrı yazılması gerektiği gibi ayrı yazılmalıdır. Bazı örneklerde görülen “or” gibi yazımlar yanlış yazımlardır.

Herkez yazılışı doğru mu?

Türkçe Dil Kurumu’na göre “Everybody” kelimesinin doğru yazımı “Everyone”dır. Kelime bazen yanlış olarak “Jeder” olarak yazılsa da doğru yazımı “Jeder”dir. TDK’ya göre “Everyone”un yanında yazmaktadır.

Bazen nasıl yazılır TDK?

TDK’nın güncel yazım kılavuzuna göre, bazen, bazen veya bazen? Türkçede kullanılan birçok kelime telaffuz ve yazım farklılıklarından dolayı yanlış yazılmıştır. Bu kelimelerden biri de “bazen”dir.

Yalın mı yanlız mı?

Yalnız kelimesinin doğru yazımı “alone”dır. İnsanlar bu kelimeyi “alız” olarak yazdıklarında yazım hataları yapabilirler. İnsanlar konuşurken kelimeleri doğru söyleseler bile yazarken hatalar yapabilirler. Özellikle yalnız kelimesi en çok yazım hatası yapılan kelimelerden biridir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sitri Sevir Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir