Uçakta erzak taşınır mı?
Gümrüksüz satış mağazalarından satın alınan yiyecek ve içecekler, mühürlenip paketlendiği takdirde el bagajında taşınabilir. Ancak, gümrüksüz satış mağazaları dışında satın alınan alkol ve diğer sıvıların miktarı 100 ml’yi aşarsa, bu sıvıların taşınması yasaktır.
Uçak içine kuru yiyecek alınır mı?
Evet. Uçakta yiyebileceğiniz katı yiyecekler taşıyabilirsiniz. El bagajınızda bisküvi, kek, kurabiye, katı çikolata, cips, kuruyemiş ve özel diyetler için reçeteli yemekler gibi yiyecekleri taşıyabilir ve yiyebilirsiniz.
Uçakta valizde neler yasak?
Uçağın bagajında aşağıdaki maddelerin taşınması yasaktır: Yanıcı, aşındırıcı, patlayıcı maddeler, zehirli, radyoaktif ve oksitleyici maddeler, yasaklı maddeler, tıbbi oksijen tüpleri, manyetik nesneler, cıva içeren termometreler, lityum içeren piller ve güvenlik çantaları uçağa alınmaz.
Uçak için valize neler konulmaz?
Uçaklarda patlayıcı maddeler, bulaşıcı maddeler, yanıcı maddeler, güvenlik çantaları, oksitleyici maddeler, zehirli maddeler, savunma malzemeleri, dağcılık malzemeleri, depolama gazı, radyoaktif maddeler, manyetik maddeler, oksijen tüpleri ve silahların taşınması yasaktır.
Uçağa koli alınır mı?
Sızma, dökülme veya kirlenme riski taşıyan ve bagaj niteliği taşımayan karton/teneke kutu, çuval, naylon torba veya bidonlarda taşınan eşyalar, uçakta el bagajı veya kayıtlı bagaj olarak kabul edilmeyecektir.
El bagajına ne konulmaz?
El bagajınızda taşıyabileceğiniz kozmetik ürünleri 100 ml’den fazla olmamalıdır. Sıvı bebek maması gibi temel ihtiyaçlar el bagajı olarak fermuarlı bir torbada taşınabilir. Uçağa yanıcı, kesici, bıçaklayıcı, ezici veya zararlı hiçbir madde alınmasına izin verilmez.
Uçağa ne alınmaz?
Uçağa kesici, bıçaklayıcı, yanıcı, aşındırıcı ve ezici nesneler hiçbir sebeple alınamaz. Ayrıca, reçeteli bir ilaç gibi ihtiyaç duyduğunuz bir eşyayı her zaman yanınızda bulundurmalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak, reçetesiz veya doktor raporu olmayan ilaçlar uçak kabinine alınamaz.
Stanley termos uçağa alınır mı?
Stanley Thermos, sıcak içeceklerinizi her zaman yanınızda tutarak uçuş keyfinizi artırır. Uçakta veya havaalanında olduğunuz süre boyunca Stanley Thermos ile sıcak bir kahve veya çayın tadını çıkarabilirsiniz.
Thy el bagajı neler yasak?
El bagajında taşınması yasak olan eşyalar: Makas, neşter, bıçak, tıraş bıçağı, iğne ve şırınga gibi kesici ve delici aletler, 100 ml’den fazla sıvılar, düzleştirici, maşa, saç kurutma makinesi, matkap, tornavida, çekiç, ip vb. elektronik eşyalar. Delici aletler, patlayıcılar, ateşli silahlar ve yanıcı maddeler.
Uçakta bagaja ne konmaz?
Uçak bagajında taşınmasına izin verilmeyen eşyalar: Yanıcı ve patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler ve toksik maddeler içeren eşyalar uçağa alınmaz. Ayrıca, tıbbi oksijen, cıvalı termometreler, lityum piller ve manyetik eşyalar gibi patlayabilen eşyalar bagaja alınmaz.
Uçakta baklava taşınır mı?
Ancak baklava gibi şerbet ve sütlü tatlılar sıvı kabul edildiğinden el bagajında veya uçak bagajında taşınmasına izin verilmez. Puding ve mus gibi yiyecekler için sıvı sınırı vardır. 100 ml’den fazla taşınamaz.
Check-in bagajına ne alınmaz?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
Uçağa hangi yiyecekler alınmaz?
Uçakta yasak olan yiyecekler ise şöyle: Salça, yoğurt, reçel, bal, pekmez, tereyağı, dondurma, fındık ve fıstık ezmesi.
Kabin bagajına yiyecek konur mu?
Uçak biletinizi satın aldığınız havayolunun web sitesinde boyut ve ebatlar hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Uçakta el bagajında yiyecek taşınabilir mi sorusunun cevabı “evet”tir. El bagajında yiyecek taşımak, ücretsiz bagaj hakkına uyduğunuz sürece mümkündür.
Uçak valize sıvı konur mu?
Uçağa bindiğinizde el bagajınızda/çantanızda, her biri maksimum 100 mililitre kapasiteli 1 litrelik fermuarlı poşette sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. Fermuarlı poşet olarak, fermuarlı bir 1 litrelik soğutucu çanta (yaklaşık 20 cm x 20 cm) kullanabilirsiniz.
Uçağa ne alınmaz?
Uçağa kesici, bıçaklayıcı, yanıcı, aşındırıcı veya ezici nesneler hiçbir sebeple alınamaz. Ayrıca ilaç gibi temel bir madde için reçete de taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz veya doktor raporu olmayan ilaçlar uçak kabinine alınamaz.
Uçağa duş jeli alınır mı?
Uçağa bindiğinizde el bagajınızda/çantanızda, her biri maksimum 100 mililitre kapasiteli 1 litrelik fermuarlı poşette sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. Fermuarlı poşet olarak, fermuarlı bir 1 litrelik soğutucu çanta (yaklaşık 20 cm x 20 cm) kullanabilirsiniz.
Uçakta bagajda bıçak taşınır mı?
Kesici ve delici aletler: Bıçak, makas, tırnak makası, tıraş bıçağı, şiş ve iğne gibi kesici ve delici aletlerin el bagajında taşınması yasaktır.
Çelik termos uçağa alınır mı?
İlgili bir sorun da el bagajında taşınabilecek sıvı miktarındaki 100 ml sınırıdır. Bu nedenle, termos kabine el bagajı olarak alınırsa (bazı istisnalar hariç), termosun içi kesinlikle boş olmalıdır.