Üniversitede alttan alınan derse devam zorunluluğu var mı?
Öğrenci, aşağıda sıralanan derslerden devamsızlık nedeniyle başarısız olursa ve programdaki yarıyıl dersiyle çakışma olursa, sayı ne olursa olsun yarıyıl dersini alamaz. Ayrıca, öğrencinin aldığı dersten başarısızlık nedeniyle başarısız olması durumunda, derse devam zorunluluğu yoktur.
Alttan derslere katılım zorunlu mu?
Dersi geçmek için lisans derslerini almak zorunludur. Başarısız olunan derse sistemlerde öncelik verilecektir. Üniversitede bir dersten kalırsanız, o dersi bir sonraki yıl almak zorunda kalacaksınız.
Alttan ders kaydı yapılmazsa ne olur?
HAYIR. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kaydını yenilemeyen ve ders kaydını yaptırmayan öğrenci, o yarıyılda ders veya sınavlara giremez ve öğrencilik haklarını kullanamaz.
Kalınan derste devam zorunluluğu var mı?
FF ile başarısız olduğum staja devam etmem gerekir mi? Yeni başvuru gerektiren derslere katılım zorunludur. Dersten devamsızlık yaparsam ne olur? Bu öğrenciler belirtilen dersten devamsızlık yapmış sayılır ve bu dersin final sınavına veya tekrar sınavına giremezler.
Alttan kaç ders kalınırsa sınıfta kalınır üniversite?
Akademik yıl sonunda, doğrudan dersini geçemeyen öğrenciler, her dersten iki dönem puanı almış olmak koşuluyla derslerini geçmekle yükümlüdürler; bir dersten en fazla 3 ders alarak başarısız olanlar derslerini geçmekle yükümlüdürler. Ancak, alt notlar dahil toplam 6’dan fazla dersten başarısız olanlar sınıf tekrarı yapmak zorundadırlar.
Alttan alınan ders için ücret ödenir mi?
Normal öğrenim süresi içinde tamamlanan dersler ve bütünleme sınavları için ücret alınmaz; normal öğrenim süresini aşan öğrencilerden IA dersini tekrar etmeleri halinde ders başına ücret alınır; DD, DF, F, NP notu alanlar aldıkları dersleri tekrarlamak ve not yükseltme ölçütlerine göre GNO sınavlarına girmek zorundadırlar…
Üniversitede kaç dersten kalınca dönem uzar?
Soru: Kaç dersten kalırsam, okulda kalma sürem uzayacak mı? Cevap: Bir öğrencinin yarıyılının uzatılabileceği iki durum vardır. Durum 1: Bir yarıyılda FF veya FG notuyla 11 veya daha fazla AKTS (kredi) dersinden başarısız olan öğrencilerin okulda kalma süreleri bir yarıyıl uzatılır.
Üniversite 1. dönem kalınan dersler ne olacak?
11.Başarısız olduğum derslerin durumu ne olur? Nedeni ne olursa olsun, kaçırılan ders, kayıt sırasında ders seçimi yapılarak ertesi yılın aynı yarıyılında (güz yarıyılında güz yarıyılı dersi, bahar yarıyılında bahar yarıyılı dersi) tekrar alınır.
Üniversitede derse katılım zorunlu mu?
Evet, zorunludur. Her döviz kuru için “46” saattir. Her öğrenci, lisans programındaki derslerin %85’ine katılmalıdır. Öğrencinin devamsızlığı “48” saate ulaşırsa, devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır.
Devam zorunluluğu olmayan ders çakışır mı?
Ders çakışması durumunda, katılım zorunluluğunun karşılanmadığı önceki çakışan yarıyıllardaki dersler, zorunlu katılım şartıyla, önce alınır. Tekrar ve çakışan dersler için zorunlu katılım gerekiyorsa, bunlar ve mevcut yarıyıldaki çakışan ders birlikte alınabilir.
Üniversitede bütün derslerden kalınca ne olur?
Bir üniversite dersini tekrarlamanın veya bir dersten kalmanın bir yolu yoktur. Ancak, aldığınız tüm derslerden kalırsanız, dolaylı olarak dersten kalırsınız. Bazı okullar, öğrencilerin 3. sınıfa girerken veya mezun olurken belirli bir not ortalamasına sahip olmasını bekler.
2. dönem ders kaydı yapılmazsa ne olur?
Bu süre içinde kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremeyecek ve bu süre staj süresinden sayılacaktır. Öğrencilik durumları aynı kalacak ancak öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
Üniversitede kaldığımız derslere girmek zorunlu mu?
Evet. Üniversitemizde derslerin %80’ine katılım zorunludur. Bu gerekliliği yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlık nedeniyle başarısız sayılacak ve not kartlarında “Z” notu alacaktır.
Alttan alınan ders hangi dönemi etkiler?
Başarısız veya başarılı bir dersi tekrarlarsanız, en son aldığınız not ortalamanızı etkileyecektir. Önceki notlar etkilemeyecektir. Ayrıca, aldığınız ders aldığınız son dönemi etkileyecektir.
Yüzde 70 devam zorunluluğu kaç gün?
Öğrencilerimizin derslere %70 oranında katılmaları zorunludur. Öğrencilerimizin 14 haftalık eğitim süresi içerisinde en az 10 hafta derslere katılmaları zorunludur. Derse katılmayan öğrencinin notu F2 olarak işlenecek ve bu öğrenci final sınavına giremeyecektir.
Devamsızlıktan kaldığın derste devam zorunluluğu var mı?
(3) Devamsızlık nedeniyle başarısız olan öğrenciler, devamsızlık nedeniyle başarısız oldukları dersin final sınavına giremezler ve dersi tekrarlamak zorundadırlar. (4) Sağlık raporu veya diğer engeller, öğrencileri derslere devam yükümlülüğünden kurtarmaz.
Üniversitede devam zorunluluğu var mı?
Evet.
Üniversite dersten kalınca ne olur?
Soru: Kaç dersten kalırsam, okulda kalma sürem uzayacak mı? Cevap: Bir öğrencinin yarıyılının uzatılabileceği iki durum vardır. Durum 1: Bir yarıyılda FF veya FG notuyla 11 veya daha fazla AKTS (kredi) dersinden başarısız olan öğrencilerin okulda kalma süreleri bir yarıyıl uzatılır.
Yatay geçişte alttan alınan derslerde devam zorunluluğu var mı?
Merkezi yerleştirme puanı, yatay geçiş yoluyla ön lisans ve lisans programları arasında geçiş yapmanıza olanak tanır. Bir veya birden fazla dersten başarısız olmak geçiş yapmamı engeller mi? Yatay geçiş gerekliliklerini karşılıyorsanız, bir dersten başarısız olmak geçiş yapmanızı engellemez.