Sağlık ocağı doktorumu nasıl öğrenirim?
Aile hekiminizi, e-Devlet/e-Nabız uygulaması üzerinden aile hekiminize başvurarak veya ilçenizdeki en yakın Aile Sağlığı Merkezi veya Toplum Sağlığı Merkezi/İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat giderek öğrenebilirsiniz.
Aile hekimi telefonla aranır mı?
MHRS; Vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı merkezlerini ve pratisyen hekimleri Alo182 üzerinden arayarak, canlı operatörler aracılığıyla, internet üzerinden veya MHRS mobil uygulaması üzerinden diledikleri hastane ve doktordan randevu alabildikleri sistemdir.
Aile hekimim yok ne yapmalıyım?
Aile hekimi mevcut değilse ve acil bir durum yoksa, hastalar şu seçenekleri değerlendirebilirler: Aynı sağlık kuruluşunda çalışan başka bir aile hekimine başvurmak. Özel bir hastaneye başvurmak.
Aile hekimi bilgilerimi görebilir mi?
Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında sağlık hizmeti alan tüm vatandaşların sağlık verileri Medula sistemi ve e-Nabız Kişisel Sağlık Kayıt Sistemi üzerinden kayıt altına alınmakta ve sağlık hizmet sunucularının erişimine açık bulunmaktadır.
2024 aile hekimi maaşı ne kadar?
Verilere göre; 2024 yılında bir pratisyen hekimin ortalama maaşı 47 TL’dir.
Bir doktorun nerede çalıştığını nasıl öğrenebilirim?
Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), sağlık hizmeti sağlayıcıları için başvuru ekranına doktor arama fonksiyonu ekledi. Doktor arama ekranında, bilgilerine erişmek istediğiniz doktorun adını ve soyadını arayabilirsiniz. Arama sonuçlarında bulunan doktorun akademik ünvanı, uzmanlık alanı, uzmanlık alanı ve çalışma yeri listelenir.
Aile hekimi nasıl aranır?
“Alo 182” üzerinden randevu almak isteyen herkes operatörünün tarifesine göre ödeme yapar. Ayrıca internet üzerinden veya mobil cihazlara indirilen uygulamalar üzerinden ücretsiz randevu almak da mümkündür.
Aile hekimi doluysa ne yapılmalı?
E-devlet üzerinden GP’nizi değiştirebilirsiniz. En fazla 3 ayda bir değişiklik yapma olanağınız vardır. GP’nizi seçerken bölgesel kısıtlamalar yoktur. GP’nizden memnun değilseniz veya başka sebeplerden dolayı GP’nizi değiştirebilmeniz için 3 aylık bir bekleme süresi vardır.
Aile hekimi misafir hasta bakmak zorunda mı?
Misafir hasta kavramı yalnızca il dışı ziyaretler için geçerlidir. Hasta, il içinde kendi aile hekimine başvurmalıdır. İşyeri ve kurum hekimliği devam edecek mi? Aile hekimliğinin mevcut olduğu bölgelerde işyeri ve kurum hekimliği uygulamaları devam edecek ve çalışanlar bu hizmetten kendileri faydalanacaktır.
Benim aile hekimim nerede?
E-devlet sistemine giriş yapmak için e-devlet şifresi gerekmektedir. TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra talep butonunu göreceksiniz. Bu butonda “Aile hekimi bilgi sorgulama” ifadesi yer almaktadır. Kendi aile hekiminizin ve adres bilgilerinizi buradan öğrenebilirsiniz.
MHRS aile hekimi tarama nedir?
Aile hekimliğinden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılabilen koruyucu muayenede vatandaşlara tansiyon, kan şekeri, kolesterol ve kandaki yağ düzeyleri, EKG (kalp röntgeni), idrar tahlilleri ile karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ve kanser tarama muayeneleri yapılıyor.
Tek başına sağlık ocağına gidebilir mi?
İnsanlar bölgesel kısıtlamalara tabi olmadan aile hekimlerini özgürce seçebiliyorlar.
Ailem hastane geçmişimi görebilir mi?
Veliler, çocuklarının sağlık kayıtlarına e-Nabız üzerinden erişebiliyor. Ancak, muhakeme yeteneği olan çocuklar, e-Nabız üzerinden tıbbi geçmişlerine ilişkin bilgilere erişmek için velilerinden izin isteyebiliyor.
e-Nabız tüm doktorlar görür mü?
Tüm doktorların verilerimi görmesini sağla Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği seçmişse, Sağlık Bakanlığı’na kayıtlı tüm doktorlar hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahip olur.
Başka sağlık ocağına gidilir mi?
Bu durumda hem kendiniz hem de doktorlar için şunları yapabilirsiniz: Diyelim ki yazlığınızda yaz tatilinizi geçirdiniz. Üç aydan az bir süre orada kalacaksanız, mevcut aile hekiminizi değiştirmeden yazlığınızın yakınındaki bir aile sağlık merkezine misafir hasta olarak başvurabilirsiniz.
Benim doktorum kim?
Aile hekiminizi öğrenmek için e-devlet sistemine (www..tr) T.C. adresini girmeniz yeterlidir. Kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girdikten sonra talep butonuna “Aile Hekimi Bilgi Talebi” yazarak aile hekiminizi bulabilirsiniz.
Aile hekimi nasıl seçilir?
E Nabız uygulamasına veya .tr adresine E Devlet şifreniz veya E Nabız şifrenizle giriş yaparak GP’nizi değiştirebilirsiniz. Görmek istediğiniz GP’ye gidebilir, size gelen formu doldurabilir ve GP dosyanızı aktarabilirsiniz.
Aile hekimi doluysa ne yapılmalı?
E-devlet üzerinden GP’nizi değiştirebilirsiniz. En fazla 3 ayda bir değişiklik yapma olanağınız vardır. GP’nizi seçerken bölgesel kısıtlamalar yoktur. GP’nizden memnun değilseniz veya başka sebeplerden dolayı GP’nizi değiştirebilmeniz için 3 aylık bir bekleme süresi vardır.
Aile hekimine randevusuz gidilir mi?
Randevular ALO 182 web sitesi, www.hastanerandevu gov.tr ve mobil cihazlara indirilebilen “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması” üzerinden zahmetsizce alınabiliyor. Dileyen vatandaşlar randevu almadan aile hekimine ulaşabiliyor. Yani muayene için randevu almaya gerek kalmıyor.