Antrepo kaç metrekare?
(3) Genel depo olarak açılacak ve işletilecek yerlerin toplam açık ve/veya kapalı alanı, büyükşehir belediye sınırları içinde 5.000 metrekareyi, diğer yerlerde ise 3 metrekareyi geçemez.
Antrepo açmak için ne gerekli?
Depo açma ve işletme izni başvurusunda bulunmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, yatırım yapmadan önce deponun bağlanacağı gümrük idaresine başvuruda bulunarak yatırım izni almak zorundadır. Akaryakıt depoları hariç, özel depolar için yatırım izni gerekmez.
A ve B tipi antrepo nedir?
A Tipi Depo: Depo yönetimi, şirketin mal kıtlığı olduğunda vergileri ödemekten ve envanter kayıtlarını tutmaktan sorumlu olduğu yaygın bir depo türüdür. B Tipi Depo: B Tipi Depo, müşterinin eşyalarını depoya yerleştirdiği ve depo beyanını kullandığı yaygın bir depo türüdür.
Antrenpo açmak ne kadara mal olur?
a) 1.000 m² veya 2.000 m³’e kadar 1.000.000 TL. b) 1.000 m²’den sonra her 1.000 m² için 500.000 TL (1.000 m²’nin altındaki artışlar 1.000 m²’de tamamlanacaktır). c) 2.000 m³’ten sonra her 2.000 m³ için 500.000 TL (2.000 m³’ün altındaki artışlar 2,000 TL’dir.)
Antrepo açma iznini kim verir?
a) Depo yatırım izni veya depo açma ve işletme izni başvuruları ilgili Gümrük Müdürlüğüne yapılır. Gümrük Müdürlüğünce hazırlanacak değerlendirme sonucuna göre başvuru, izni vermeye yetkili bölge müdürlüğüne görüş bildirilerek iletilir.
Antrepo ne kadar kazanır?
Depo işçisi maaşları deneyime göre 2024Deneyim süresi Asgari maaşOrtalama maaş0 – 1 yıl17.600₺17.800₺2 – 4 yıl18.800₺18.800₺5 – 9 yıl21.200₺21.500₺10 yıl +22.500₺22.
Antrepo ücretini kim öder?
A. Taşıyıcı, depolama ücretini ve depolamayla bağlantılı olarak ortaya çıkan tüm masrafları ödemekle yükümlüdür.
Antrepo türleri nelerdir?
Herkesin mal depolamak için kullanabileceği kamusal depolar; Özel depolar ise depo işletmecisine ait malların depolanması için özel olarak inşa edilen depolardır. Genel depoların A, B ve F tipleri; Özel depoların ise C, D ve E tipleri mevcuttur.
Antrepo beyannamesi kaç günde verilir?
Depo tescili, aracın depoya varışından itibaren iki iş günü içinde yapılmalıdır.
Antrepo geliri ne kadar?
Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Kullanıcıların iş başvurusunda bulunurken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, bir depo çalışanının ortalama maaş beklentisi aylık 24.400 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 22.500 TL ile 27’dir.
Antrepo vergisi nedir?
Depolama rejimi, oluşabilecek gümrük vergileri için teminat sağlanmasına dayalı ekonomik olarak etkili bir gümrük rejimidir. Depolarda saklanan mallar için ödenecek gümrük vergileri (gümrük vergileri, varsa KDV, ÖTV ve diğer mali yükümlülükler) depo beyannamesinde yansıtılır.
Antrepo gümrüklü saha mıdır?
Stok kayıtları tutulmadığından, gümrük muayenelerinin esasını beyannameler ve belgeler oluşturmaktadır.
Büfe ne kadar kazanır?
Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büfe çalışanlarının ortalama aylık maaşı 21.700 TL. Büfe çalışanlarının en düşük ortak maaşı 17.400 TL iken en yüksek maaşı 27 TL.
Şirket kurmak ne kadara mal olur?
Sermaye şirketi kurmanın maliyeti 2024 yılında 12.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Şirket kurmanın maliyeti şirketin bulunduğu ile ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ayrıca şirket kurulduktan sonra avukatlık ücreti gibi ek ödemeler olabilir.
Dükkan açmak ne kadar tutar?
Bir şirket kurmak için iki seçeneğiniz var; bunlar şahıs şirketi veya limited şirket açmaktır. 2023 yılı itibariyle şahıs şirketi kurmanın maliyeti; Noter tasdikli şahsi imza beyannamesi, noter muhasebecisinin masrafları ve mali müşavir iş yeri açılış ücretinin tamamı hesaba katıldığında 1300-1800 TL arasında değişebilmektedir.
Antrepo alanı nedir?
Uluslararası taşımacılık yapan şirketlerin mallarının gümrük işlemleri sırasında korunması önemlidir. Gümrükte bekleyen malların işlemler tamamlanana kadar uygun koşullarda saklanabilmesi için yerleştirildiği yerlere antrepo denir.
Genel antrepolar kaça ayrılır?
Herkesin mal depolamak için kullanabileceği kamusal depolar; Özel depolar ise depo işletmecisine ait malların depolanması için özel olarak inşa edilen depolardır. Genel depoların A, B ve F tipleri; Özel depoların ise C, D ve E tipleri mevcuttur.
Antrepo serbest bölge mi?
Antrepolar, malların gümrük gözetimi altında tutulduğu veya izin verilen hallerde ihraç edildiğinde serbest dolaşımda olduğu kapalı veya açık alanlardır.
Türkiye’de kaç tane antrepo var?
Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 41 ilde 92 gümrük müdürlüğüne bağlı toplam 1.195 antrepo bulunuyor.